Slava Isusu Christu,mily Vladyka Milan…mam suzenie v zivote,bola som vydata no vydavala som sa uz aj z nutnosti,pretoze som cakala bábätko no uz pred uzatvorenim manzelstva som vedela,ze to nebude ľahká cesta pretoze mo ex pil…bolo to skoro na kazdodennom poriadku…po 2,5r skoncil na protialkoholickom pretoze sa chcel obesit,alebo ma vystrasit,stravil tam necely mesiac a po navrate domov ked si nasiel novu pracu to zacalo zasa,stali sa aj to,ze sa 2krat zbalil vzal prniaze a odisiel bez mojho vedomia do zahranicia…nakoniec to skoncilo rozvodom,o ktory som poziadala…no pocas manzelstva sa stalo to,ze som mu bola neverna…nestihla som sa z toho vtspovedat,a uprimne to lutujem,mam pravo u Boha,o odpustenie a mam pravo v zivote este zit s muzom,ked velmi tuzim po rodine,ci uz mam miesto v zatrateni?koli velkemu hriechu?dakujem

Sú to vážne skutočnosti, ktoré je potrebné riešiť celkom konkrétne cez cirkevný súd, lebo je v tom veľa nespravodlivosti i ĺudskej nedôslednosti.
K tejto otázke azda treba aspoň pre povzbudenie dodať: Nik nieje zatratený už tu na zemi, preto  je treba “vážne zápasiť” o svoje miesto v živote -pozemskom i večnom. Na zemi sa veci dejú…, a tak nie je dobré len tak ich nechať plynúť, pretože sme dostali rozum i slobodnú vôľu. Iného človeka ťažko zmeníme, ale vo svojom živote s pomocou Božiu sa dá ešte veľa zmeniť, preto hľadajte riešenie a cirkev vám v tom chce pomáhať, len je potrebné obrátiť sa na dobrého kňaza. Ľúto mi je, že pri mužovi ste zaznali toľko sklamania i ťažkostí, no v mladom veku sa to často deje z neuváženosti a pod tlakom okolností. Preto je potrebné s odstupom času riešiť tieto veci  bez uponáhĺanosti, triezvo a v duchu Božich i cirkevných zákonov. Potom sa dočkáte aj radostnejších dní, ktoré sa vám stanú náhradou za to, čo ste doteraz museli prežívať a to aj kvoli vlastným chybám, ktorých ste sa dopustili. Život nám totiž nič “nedaruje”, ale za všetko musíme platiť, no je šťastím,  kým len na tejto zemi. Boh totiž na naše oĺutované a odpustené hriechy, ako to popisuje na viacerých miestach Sv.Písmo si nespomenie nikdy: “…a na ich hriechy a neprávosti si už viac nespomeniem” /Hebr 10,17/.