Slava Isusu Christu.Vladyka Milan píšem Vám ohľadom toho že chcel by som vedieť ako to je ak niekto povie že niekto je urieknuty alebo dostal z oči je to možne alebo si to iba človek mysli? Aj ked človek nechce urieknuť môže sa to stať alebo že sa na niekoho pozriem a on dostane z oči? Dakujem pekne za odpoved.

Odpoveď dáva o. Petričko
Sláva Isusu Christu!
Možné to je. Niekde to nazývajú prekliatie pohľadom, alebo na východ od našich hraníc to volajú “sglaz” . K pohľadu sa pripája pôsobenie démonických síl. Ako to funguje, neviem,je to neviditeľný duchovný svet,čiže pre nás tajomný— ale je to realita.Boh to dopušťa pretože žijeme v hriechoch, málo pokánia je v nás, ideme za strasťami–za žiadostivosťou nášho srdca.Málokto chce duchovné dobro dnes, väčšina ľudí túži po viditeľnom dobre.ktoré je “strastnoje” ,nepokojné, a dočasné.Pokial milujeme hriech ,nemôžme s nim bojovat.Ako môžme s niekým bojovat koho máme radi.Hriech = démon.
Sme chránení dobrom v srdci. Modlitbou, sviatosťami, vzývaním Pánovho Mena ,želaním dobra blížnemu, Kristovou myšlienkou sa srdce naplna duchovným dobrom, ktoré nás chráni aj pred urieknutím.Vnutorné dobro je svetlo–a je to  večné svetlo!…ktoré nás chráni pred silami duchovných temnôt.Radím viac sa upnúť na Krista, na Jeho slovo.Nebudme sústredení iba na zlo okolo nás,lebo potom púšťame zlo aj do seba.