Slava Isusu Christu! Chcel by som sa opytat, ci je v poriadku, ci je bezhriesne pre zenu, ak nosi tie moderne dnes popularne šortky s vysokym pasom, ktore su zarezane az tesne nad zadkom a obnazenu spodnu cast z neho vidno. Urcite si to viaceri, ak nie vsetci vsimli. V uplynuluch rokoch to v nasich krajoch vidno nebolo. Dnes sa s tym clovek stretne bezne na ulici, v autobuse, u lekara, ma to takmer kazda a urcite si myslia, ze je to v poriadku. Co ale muzi, ktori sa na to musia, ci chcu alebo nechcu, pozerat? Pacha zena hriech, i napriek tomu, ze si mysli, ze ho nepacha? Dakujem

Odpoveď dáva členka Rady pre rodinu pri KBS- Mgr. Anna Siekelová:
Určite nie je v poriadku, keď žena chodí oblečená tak, že je viac vyzlečená ako oblečená. V prvom rade ide o to, že mnohé ženy a dievčatá si ani neuvedomujú, že oblečenie, ktoré majú na sebe, spôsobuje  u mnohých mužov pokušenie a šliape dôstojnosť žien samotných. Že sa stávajú v predstavách niektorých mužov „ľahkými ženami“. Ďalšou skupinou sú ženy, ktoré si uvedomujú, čo spôsobujú, a robia to cielene. Mnohé sú zranené a túžia, aby boli povšimnuté.
Zrkadlom ženy by mal byť jej manžel. Veď ktorý milujúci muž by chcel, aby sa na jeho ženu chlipne pozerali iní muži! Pre mladé dievčatá sú zas zrkadlom ich rodičia. Milujúci otec či milujúca matka nechce, aby ich dieťa bolo zneužívané v mysli mužov. A keď dievčatá dostanú takúto formáciu, tak sa možno budú aj búriť, ale budú sa mať k čomu vrátiť.
Úlohou nás je, aby sme formovali mladých a hovorili s nimi. Zo skúsenosti viem, že mnohé mladé dievčatá s telom ženy nevedia, čo ich vyzývavé oblečenie spôsobuje u mužov. Preto je veľmi potrebné, aby im to mal kto povedať. V prvom rade by to mali byť rodičia, potom tí, čo ich formujú. Tu je potrebné tiež dodržať zdravý názor, lebo prehnaná prudérnosť môže spôsobiť škrupule alebo naopak vzburu.
Ľudia vo firmách či spoločnostiach robia meno danej firme či spoločnosti. Tak aj my robíme „meno“ našej Cirkvi. Preto je veľmi pekné, keď katolícke ženy chodia oblečené pekne a vkusne, lebo aj tým ukazujú, komu patrí ich telo – či Bohu, alebo mamone.
Či má, alebo nemá žena hriech, to asi nie je na nás posudzovať. Ale na to, aby človek spáchal ťažký hriech, musia byť splnené tri podmienky: prestúpenie Božieho zákona vo vážnej veci, plné vedomie a uvážený súhlas.