Pochvalny buď Ježiš Kristus., Chcem sa opýtať na váš názor na riadenie sa podľa Luny, lunárneho kalendára. Totiž to, máme v rodine trošku problém., nakoľko môj svokor sa veľmi striktne vo všetkom riadi podľa lunárneho kalendára.Ja to zas odsudzujem a vôbec sa mi to nepáči, nakoľko som prečítala veľa kníh od pátra Amortha či otca Eliasa Vellu a ani náhodou nechcem do Mojej rodiny vnášať prvky mágie ( bielej či čiernej). Ďakujem za odpoveď a radu S pozdravom Anna Perextová

Lunárny kalendár je kalendár teda spôsob cyklického počítania času, ktorý sa zakladá na pozorovaní mesačných cyklov. Pretože pre pozorovateľa zo Zeme trvá jeden mesačný cyklus, t. j. najčastejšie od novu do novu.Lunárny rok zodpovedá približne roku solárnemu a má 12 mesiacov.12 mesiacov (mesačných cyklov) má celkom 354 dní, rok má však 365,25 dní.
Literatura uvádza , že lunárny kalendár sa prelina aj so znameniami horoskopu, čo sa využíva pri “liečení” niektorých chorôb alebo  plánovaní nejakých akcií, či lekárskych zákrokov.Nemá to samozrejme nič spoločné s kresťanstvom. Takéto veci velmi velmi úzko hraničia s okultizmom a poverami. Nemôžme stvorenie povýšiť nad Stvoriteľa.Kresťan nesmie veriť, že jeho zdravie či osudy, či úspešnosť lekárskych vyšetrení resp. zákrokov budú závisieť od polohy Mesiaca a vesmírnych telies.To je skor viera pravekých ľudí,  človeka prírody ,či prvotno pospolnej spoločnosti, ked este ludia nepoznali Evanjelium.Nebeské telesá a vesmír sú stvorené ,aby dávali fyzické svetlo, resp.ho odrážali od Slnka na Zem,/ Mesiac/, slúžia aj pri určovaní časomiery ,ale nemože byt za tým žiadna duchovnost.Aj ku mne prichádzaju veľakrát ludia, čo sa pýtajú na tieto veci, alebo sa odvolávajú na rôzne vesmírne energie.No tieto energie nemajú nič spoločné s Kristovou energiou, s Jeho Duchom.Ježiš je Darca  života, On je nebeský Kráľ, Utešiteľ, Jeho Duch,Jeho Sila, Jeho Láska.