Pochvaleny bud Jezis Kristus,chcem sa opytat,ci je mozne aj v dnesnej dobre kriesit ludi v mene Jezis.pocula som,ze sa to deje napr.pastorCurry Blake.kedze Bohu nie je nic nemozne a Jezis povedal,ze mame uzdravovat chorych,kriesit mrtvych a vyhanat duchov,tak by to teda malo byt mozne,preco by to hovodil,ak by to tak nemyslel? A tiez apostolom povedal,zebudu robit divy ako On,aj vacsie.ale predsa,co mydkite?dakujem

odpoveď pripravil o. Petričko
No ťažko dať na túto otázku jednoznačnú odpoved.Ja sa podelím iba svojími myšlienkami ,pohladom zo skuseností.Spasiteľ hovorí,dokonca prikazuje –uzdravovať chorých, vyháňať zlých duchov a kriesiť mrtvych…dokonca jeden cirkevný otec,myslim Tertulián/patrológovia ma opravia ak sa mýlim/ ,hovorí, že vyháňanie zlých duchov patrilo medzi základné radosti kresťana…..My kresťania sme dnes často duševní ešte a nie duchovní.Problém je v našej emocionálnej duševnosti. S emocionálnymi silami nemožno vyháňať zlých duchov a ani uzdravovat.Zlí duchovia ľúbia naše  negatívne emócie.
Sme ešte málo verní Bohu.
/ Jn 15,1n/Odchádzame často od Pána.AJ ovocinári i záhradníci mi možno dajú za pravdu, že vetvička, ktorá sa oddelí od viniča či od stromu a potom ju znova zaštepia, a zase sa odreže /hriechmi/ a zase ju zaštepia do viniča a zase sa oddelí od tej miazgy života a zase ju znova zaštepia…..,môže taká vetvička prinášat plody???Nemôže.Mnohí sa zaštepia do Pánovho viniča len v spovedi v predvelkonočnom a v predvianočnom období. Stačí jeden silvester a už neideme na sv.Prijímanie ,až na Paschu.A medzitým čakáme od našich modlitieb zázraky.Na koho myslíme viac– na Boha ,či na ľudí? Na ľudí. O kom hovoríme my kresťania viac o Bohu či o ľudoch a predmetoch?Naše myšlienky nie sú zviazané s Bohom.Viac rozprávame o vnutorom, neviditeľnom Dobre, či o viditeľných dobrách?My sme ešte málo zaľúbení do Krista. Jeho Meno by malo byť našim pokladom.Cennejším, než je všetko okolo nás. Jeho Meno v nás este nevyvoláva pocit radosti a lásky,ako meno milovanej osoby.Prejedáme sa,málo sa pôstime.Veľakrát sa pôstime len z akejsi povinnosti. Prejedanie sa mäsom vyvoláva v nás mrtvu energiu. Mrtva energia nevyženie mrtvu energiu .Diabol je mrtva energia, mrtvy duch,lebo odpadol od Boha.Preto Pán Ježiš hovorí …tento druh zla sa vyháňa modlitbou a pôstom…
Málo dobra v myšlienkach máme.Málo dobra voči blížnym. Skôr zlo nosime na blížneho.Kto nosí zlo na blížneho stáva sa podobným zlým duchom.Clovek si neuvedomuje v tej chvíli , že zlo zabija v prvom rade jeho a nie toho ,na koho nosi zlo.Modlitba takého kresťana tiež nemôže prinášať plody.Vtedy stojím už po ľavici Pána a nie po pravici.
Asi toto brani Bohu pôsobiť viac cez nás. To už je na Božej vôli, či by sme kriesili mrtvych či uzdravovali chorých,ale Boh by mohol viac urobiť cez nás.