Drahý Vladyka Milan, prosím ako vysvetliť mladým rodičom a ich príbuzným, že zmietanie uhlíkov a podobné veci pri plači a nepokoji dieťaťa mu viacej škodí ako pomôže?

Odpovedá o. Petričko
Sláva Isusu Christu.
V tom pripade by trebalo povedat príbuzným, že treba viac veriť svätenej vode, než uhlikovej.Treba viac doverovat Božej sile, ktorá prichádza cez posvatenú vodu–ano, ak je to spojené s vierou a dôverou v Boha.
Nie je dobré pripísovat chemickým reakciam vody s uhlikmi nadprirodzenu silu. Sú to živly sveta, ktoré ,podla Písma, podliehaju skor temným silám.A este ak clovek pripisuje   matérii  silu, akú v skutočnosti nema..Je tam hriech proti 1. Božiemu prikázaniu. Lebo vtedy pre cloveka je matéria hlavné dobro a nie Duch.
No zo svojej skusenosti môžem povedat, že niekedy velmi tažko presviedčat ludi o tom.Aj v liste korintanom je napisane, že telesny človek nemôže rozumieť duchovného človeka.Telesny–duchovne mrtvy clovek–neprijima to, čo je od Ducha.1 Kor 2,14. Ludia  dnes nevedia oddelit duchov dobra od duchov zla,lebo pre nich dobro este nie je v Božom Duchu,ale v matérii, v prostredi, a vo vzťahoch.