Pochválený búd Ježiš Kristus. Som rímskokatolíckeho vyznania. Chcela by som sa spýtať dostala som možnosť pracovať s kozmetikou Forever. Ide o výrobky s aloe, prírodnú kozmetiku, doplnky výživy, krémy, aloe gél na vnútorne užívanie a iné výrobky. Sama som si ich aj objednala a momentálne aj používam niektoré z nich. Kamarátka, ktorá pracuje s touto firmou ma pozvala aj na Succes Day firmy. Boli tam odmeňovaní ľudia čo vo firme dosiahli svojou aktivitou určité pozície – asistent supervízora, supervízor, manažér, iglu…a iné hodnosti. Ocenení boli aj na dovolenkách v zahraničí za odmenu. Hradil im to zakladateľ firmy, ktorému veľmi ďakovali. Mala som zmiešané pocity. Neviem ci by som sa nedala na niečo čo by uškodilo mojej viere. Cítila som tam v sebe akúsi brzdu – možno z neistoty čo je to za firmu, aj z obavy o vieru. Výrobky tam chválili, sama mam s tými čo používam dobre skúsenosti. Chcem sa spýtať- nakoľko dobre nepoznám podstatu tej firmy ci sa nezamotám do niečoho čo mi duševne uškodí a či môžem aj naďalej používať ich produkty. (Čí nie je za tým nejaká sekta alebo okultizmus). A ešte ma zarazila odpoveď jednej panej keď povedala, že mame veriť, že nám výrobok pomôže. Ja ich používam ale tak ako obyčajnú prírodnú- i keď drahšiu kozmetiku a objednala som výrobky aj pre moju rodinu (na imunitu, dodanie minerálov a celkovú očistu organizmu). Ďakujem Vám srdečne za Vaše vyjadrenie a odpoveď.

Bežného človeka vždy zarazí “snóbske” správanie tých, ktorí sa “vylučujú z normálu”, lebo ich sebavedomie je posunuté do inej sféry, ako vedomie normálneho človeka, ktorý chce využiť bežné veci, hoci sú aj drahšie k lepšiemu zdraviu a vzhľadu. Pokiaľ sú výrobky z aloe vera aj dokázateľne účinnejšie pre zdravie a vy máte prostriedky na ich zakúpenie, sama musíte zvážiť nakoľko ich potrebujete, môžete a chcete. To, že sa okolo firmy, ktorá to vyrába vytvára akási neprimeraná atmosféra,  to je bežné aj v iných prípadoch kvôli akejsi reklame. Vy sami musíte zvážiť, či chcete v tejto atmosfére pracovať a prebývať,  alebo nie. Myslím, že nie je potrebné spájať všetko s okultizmom a sektárstvom, hoci rozličné spôsoby podpory medzi rozličnými subjektami môžu jestvovať a nám je ťažko do všetkého preniknúť.

Preto doporučujem byť slobodnou voči podobným ponúkam a čo uznáte za vhodné, zariadiť sa podľa toho, ale vždy s otvorenými očami, ktoré sú schopné odhaliť rizika.

+Milan.