Dobrý deň Vladyka Milan. Chcela by som sa opýtať ako mame bojovať proti čiernej mágií. Moja rodina je ňou zasiahnutá, lebo nám škodí touto formou mágie vlastná rodina, brat mojej mami, mame to potvrdené a nevieme na koho sa mame obrátiť s týmto problémom. Dokázať to nemáme ako, ale začalo to strašením a došlo to až tak ďaleko, že sa nedarí nikomu, kazia sa auta materiálne veci atď.

Odpovedá o. Ľubo Petričko

 

Pred mágiou nás chráni dobrota srdca. Svetlo v srdci, kde už nemajú dostup temné sily, ktoré mohli byt vzývané pri čiernej mágii osobami, ktoré chcú niekomu škodiť takýmto spôsobom. Svetlo do srdca prichádza . vzývaním mena Ježiš /Isus/, Božie meno nás chráni pred zlom tu aj vo večnosti. Mať v ume Jeho Meno, ktoré je tiež tou úzkou bránou podľa Evanjelia. Ďalej požehnávať v myšlienkach tie osoby, lebo požehnávanie neprajných ľudí nás chráni od zla/ Horská reč Spasiteľa/- Bože daj šťastia, zdravia tej osobe, odpusť im lebo nevedia čo robia, robia čo nechcú a čo chcú, to nerobia a pod. Ospravedlňujem duševnu nemoc takých osôb, ktoré sa stali rukojemníkmi zla tu i vo večnosti, ak sa nebudú kajať z takej zloby. Tým zvolávame Božie Svetlo na seba i na príbytok , v ktorom žijeme. Keď požehnávame neprajných ľudí, aj my sami sme požehnávaní zhora.

Ďalej, keď sa dejú okolo nás také javy, treba sa zamyslieť aj nad stavom našej duše. Lebo ak sa to deje, deje sa to určite z Božieho dovolenia alebo dopustenia. Čí ja svojim zlom nepriťahujem zlo na seba. Nemusím navonok robiť nič zlé, ale nosím zlo v duši, v myšlienkach. Nemôže byt okolo mňa dobre, ak je v myšlienkach zlo/urazenosti, nepriazne voči niekomu, strachy, smútky, hnevy/. Nečakajme vtedy dobro okolo nás. Boh často poukazuje na naše nedostatky cez iné osoby. O my naučení vidieť zlo v matérii, zlo vo vzťahoch, zlo okolo nás. Nás neučili vidieť zlo vo vlastnej duši. Môj hnev je väčšie zlo, než skutok osoby. No nám ťažko ešte privykať do takej zmeny myslenia. Môj hnev je skutočný agresor – duchovia zla, ktorý bude sedieť v duši do mojej  fyzickej smrti, aby potom zobral dušu so sebou. Ja sa skôr toho bojím, než zla od osôb. Škodenie na technike môže byt aj od zosnulých, hovorím len z mojej praxe a skúsenosti exorcistu, z niektorých prípadov – napríklad príliš veľký smútok za zosnulým, spôsobuje zlo aj zosnulému, ktorý sa môže potom brániť aj takým spôsobom, že sa mstí na technike, na veciach, ku ktorým mal vzťah počas pozemského života. Poviem obrazne – To ako keď Vám bude stále niekto posielať smsky nepokoja, hoc aj milovaná osoba, a vy nemôžte odpovedať, lebo Váš mobilný telefón len prijíma smsky a nemá funkcie napríklad na odoslanie smsky – lebo už nemáte telo. Tak budete pokojní? Budete cítiť pokoj a radosť? Nie. Takže treba si aj prejsť vzťahy k zosnulým z rodiny, ci sme im odpustili, či sa s nimi pre niečo nehádame v myšlienkach, ,či nemáme nejaké pretenzie voči nim kvôli majetkom ,či ich nesúdime a podobne, čí seba neviníme, že sme sa v živote k nim dakedy nepekne zachovali apod. Odporúčam častejšiu svätu spoveď a sv. Prijímanie.