Je zlé, ak si ľudia objednávajú z časopisov Avon a Oriflame? Viem, že niekedy sa z toho veriaci zriekali, ale neviem prečo a neviem ako to vysvetliť iným.

Legálne značky takéhoto charakteru na trhu považujem za „hriešne“ azda keď cenou, ktorá by sa dala zužitkovať aj pre dôležitejšie potreby ľudí. Potom je tu aj otázka dokázateľnosti, či firmy spomínaných značiek azda nepodporujú amorálne projekty. To by sme však museli zachádzať veľmi doširoka, aby sme dokázali zistiť kam vedú „nitky“ tej-ktorej firmy, či výrobku. Ak by sme nadobudli istotu, že sú niečím zlým, alebo pochybným poznamenané, netreba to podporovať kupovaním. K spomínaným značkám sa neviem osobne vyjadriť, akurát to, že si dajú za svoju značku dobre zaplatiť, ale kam idú tie peniaze zo ziskov ťažko mi je povedať. Nejaké iné fámy neberiem dosť vážne, lebo je známe, že aj obchod funguje na rozličných „kačiciach,“ ktorými si jednotlivé firmy „pomáhajú“ v konkurenčnom boji.

Takže je treba mať morálnu istotu o tom, čo by som tvrdil, ak ale nemám potvrdené niečo, čo by ich kresťanský diskvalifikovalo, musím povedať iba to, že sú to známe značky na legálnom trhu, za ktoré sa platí iným spôsobom, ako za bežné.

A ja osobne, ak mám o niečom pochybnosť, radšej sa bez toho zaobídem, veď je dosť obdobného kozmetického tovaru, ktorý nie je poznamenaný rozličnými fámami, ktoré človeka len zneisťujú.