Na stene môjho facebooku sa pri letmom prezeraní objavil satanský pentagram. Až ma premklo. Tak som sa vrátil a keďže facebook ponúka možnosť odstrániť takéto príspevky a ja sa chcem vyhnúť týmto symbolom, chcel som tak urobiť. Pri lepšom prezeraní som zistil, že sa jedná o kresťanskú stránku, pod ňou bol na čiernom pozadí obraz satanského pentagramu a nadpis: „Priepasť, Satan, diabol, reiky, posadnutosť, mágia. Dokument o exorcizme na Slovensku.“ Na prvý pohľad nič z toho nehovorilo o tom, že sa bude hovoriť o exorcizme alebo vôbec o Bohu. Práve naopak – prvý a letmý pohľad naznačoval, že sa jedna o propagáciu zla. Nemyslíte si, že by ľudia hovoriaci o exorcizme mali zvažovať prostriedky, ktorými o tomto závažnom probléme hovoria? Aby sa nestávalo, že obraz satanského pentagramu visí na stene kresťanskej stránky.

Aj pre mňa je zlým znamením, ak chcejúc sa dostať do pozornosti, tak nedbáme na prostriedky, ktoré zaujmú oko. Lebo tým by sme analogický schvaľovali nemorálnu zásadu, že k dosiahnutiu dobrého cieľa môžeme použiť aj zlé prostriedky – čo je v rozpore s katolíckym učením. Azda nechtiac, tak robia reklamu tomu, čo v obsahu knihy odsudzujú.

Je potrebné dávať veľký pozor na to, čo vizualizujeme, lebo toto preniká do podvedomia a na tom stoja reklamy. My však nesmieme dávať ani náznak reklamy tomu, čo je zlé. Nepoznám túto knihu, ale potešil som sa Vášmu kritickému pohľadu, azda sa to dostane i k autorovi a prostredníctvom facebooku aj k zamysleniu sa iným, no ťažké je dnes robiť oficiálnu cenzúru na všetko negatívne. Skôr musí dôjsť k rozumnému prístupu zo strany veriacich a rozmýšľajúcich ľudí.

Ďakujem za Váš postreh a tým aj možnosť zamyslieť sa nad tak vážnym problémom, ktorý naoko nevyzerá až tak nebezpečne a predsa v sebe môže skrývať záludnosť „Zlého.“